Koerier bedreigd met stok, zijn baas met pistool

Redactie KW

Een jongeman die eten aan huis leverde, beleefde de schrik van zijn leven. De klant bedreigde hem eerst met een stok. Daarna kreeg zijn baas een pistool tegen zijn hoofd. De dader is intussen opgepakt.

Een 52-jarige man uit Brugge besliste donderdagavond om pita te bestellen. Hij gaf zijn bestelling door via de website Take Away en wachtte thuis in de Dudzeelse Steenweg tot de bezorger kwam. De vijftiger was echter niet meteen van plan om zijn eten te betalen. Hij wachtte de bezorger op en bedreigde de jongeman met een stok. Die kon uiteindelijk niet anders dan het eten af te geven zonder daarvoor betaald te worden.

Verboden wapens

De jongeman verwittigde zijn baas. Hij meldde dat hij bedreigd werd en dat de klant in kwestie niet wou betalen. Zijn baas kwam ter plaatse om de klant te overtuigen om toch te betalen voor zijn bestelling. Dat leek aanvankelijk ook te lukken. De vijftiger ging naar binnen om – naar eigen zeggen – geld te halen. In plaats van met geld, kwam hij met een pistool naar buiten. Hij zette dat tegen het hoofd van de baas. De man stond doodsangsten uit, maar kon uiteindelijk wel ontkomen, samen met zijn werknemer.

De politie werd verwittigd en kwam ter plaatse. Zij kenden de man omdat hij bekend stond voor wapenbezit. Hij werd eerst telefonisch gecontacteerd met de vraag om zich over te geven. Toen de man naar buiten kwam, droeg hij volgens verschillende bronnen niets meer dan een trui. De man werd in de boeien geslagen. Daarna ging de politie binnen een kijkje nemen. Daar ontdekten ze het pistool in kwestie. Het bleek om een alarmpistool te gaan. De agenten troffen er ook nog andere verboden wapens aan.

Voor de raadkamer

De vijftiger werd opgepakt en verhoord. Het parket besliste om hem voor de onderzoeksrechter te leiden. Die hield de man uiteindelijk aan. De man zal eerstdaags voor de raadkamer in Brugge verschijnen. Die zal beslissen of hij een maand langer in de cel moet blijven of niet. Bij het Brugse parket wenst men niet op de feiten te reageren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier