Knokse voetbalmakelaar vecht straf aan na dronkenmansrit: “Mijn cliënt werd gedrogeerd”

© iStock
Redactie KW

Voetbalmakelaar Dirk De Vriese uit Knokke vecht in beroep de boete en het rijverbod aan die hij kreeg voor een dronkemansrit in zijn Porsche. “Mijn cliënt werd gedrogeerd”, stelde zijn advocaat.

Op 4 februari vorig jaar onderschepte de Knokse politie omstreeks 1.20 uur de Porsche van Dirk De Vriese (61) in de Lippenslaan. De voormalige speler van Cercle Brugge en Anderlecht bleek zwaar onder invloed van alcohol en weigerde elke medewerking. Het parket trok zijn rijbewijs in, waarna hij een nachtje in de cel doorbracht. Maar ondanks zijn rijverbod kroop De Vriese ‘s anderendaags weer achter het stuur. Nog geen kilometer verder liet de politie hem blazen. Resultaat: 1,68 promille. Bovendien bleek de inschrijving van zijn wagen niet in orde.

Niet voor het eerst

Dirk De Vriese was op dat moment lang niet aan zijn proefstuk toe. In 2009, 2012 en 2017 werd hij al veroordeeld voor rijden onder invloed. Die laatste veroordeling liep hij op na een zwaar ongeval in Diksmuide, waarbij zijn verloofde omkwam. Voor het ongeval zelf werd hij echter niet verantwoordelijk gesteld. Voor zijn escapades in Knokke kreeg Dirk De Vriese in november vorig jaar een geldboete van 10.400 euro, drie jaar alcoholslot en een rijverbod van twee jaar en drie maanden.

In beroep vroeg de makelaar vrijdag de vrijspraak. “Mijn cliënt werd gedrogeerd tijdens een avondje op café, waardoor hij buiten zijn wil om in zijn wagen was gestapt”, stelde zijn advocaat. “Er moet iemand iets in zijn wodka hebben gedaan, want hij herinnerde zich helemaal niets meer. De volgende ochtend wist hij ook niet meer dat zijn rijbewijs was ingetrokken. Een vriend die erbij was die avond had trouwens net hetzelfde voor en diende zelfs een klacht in tegen onbekenden.”

De procureur vroeg de bevestiging van het bestreden vonnis. Dirk De Vriese nam op het einde zelf nog even het woord. “Ik rijd al 43 jaar met de auto en heb zelf nog nooit een ongeval veroorzaakt”, stelde hij.

De Brugse strafrechtbank doet uitspraak op 4 september.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier