In de nacht van 8 op 9 oktober 2017 stapte de 40-jarige G.O. uit Overijse samen met een kennis het bewuste restaurant binnen. Ze waren in Knokke naar aanleiding van het oldtimerevent Zoute Grand Prix en wilden nog iets drinken. In het restaurant was de service evenwel al afgelopen en de chef maakte duidelijk dat de twee niets meer konden drinken. Hierop stapte G.O. zelf naar de bar en nam hij een wijnglas. De chef wou de man vervolgens buiten werken maar dat was niet naar de zin van G.O. die zich hevig verzette en een elleboogstoot gaf op de neus van de chef. "De politie trof bij aankomst in het restaurant een ware ravage aan", verduidelijkte de procureur. "Er lagen stukgeslagen wijnflessen en -glazen op de grond en de tafels waren verschoven."

Door de feiten is de chef naar eigen zeggen zijn reuk- en smaakzin kwijt. Zijn advocaat vroeg dinsdag een voorlopige schadevergoeding van 10.000 euro. "Dit is een catastrofe voor mijn cliënt", stelde advocaat Guy Demeestere. "Eten voorproeven gaat niet meer zonder hulp. Naast kok is hij ook wijnspecialist. Maar om wijn te serveren en aan te kopen moet hij nu beroep doen op personeel."

Volgens de verdediging treft G.O. geen enkele schuld en moet hij worden vrijgesproken. "Mijn cliënt was die nacht van plan om te vertrekken, maar dat ging blijkbaar niet snel genoeg", stelde advocaat Luc Arnou. "Mijn cliënt werd bij de arm gegrepen waarop hij zich probeerde los te rukken. Vervolgens sprong de vriendin van de chef nog eens op zijn rug. Hij handelde uit wettige zelfverdediging." Arnou betwist ook dat de chef zijn reuk- en smaakzin kwijt zou zijn. "Mijn cliënt stuurde een privédetective naar het restaurant en die stelde vast dat hij wel degelijk nog wijn uitschonk voor cliënten. Hij deed zijn werk zoals tevoren. Dat hij zijn job niet meer naar behoren zou kunnen uitoefenen is dan ook een leugen." De uitspraak volgt op 8 oktober.

(AFr)

In de nacht van 8 op 9 oktober 2017 stapte de 40-jarige G.O. uit Overijse samen met een kennis het bewuste restaurant binnen. Ze waren in Knokke naar aanleiding van het oldtimerevent Zoute Grand Prix en wilden nog iets drinken. In het restaurant was de service evenwel al afgelopen en de chef maakte duidelijk dat de twee niets meer konden drinken. Hierop stapte G.O. zelf naar de bar en nam hij een wijnglas. De chef wou de man vervolgens buiten werken maar dat was niet naar de zin van G.O. die zich hevig verzette en een elleboogstoot gaf op de neus van de chef. "De politie trof bij aankomst in het restaurant een ware ravage aan", verduidelijkte de procureur. "Er lagen stukgeslagen wijnflessen en -glazen op de grond en de tafels waren verschoven."Door de feiten is de chef naar eigen zeggen zijn reuk- en smaakzin kwijt. Zijn advocaat vroeg dinsdag een voorlopige schadevergoeding van 10.000 euro. "Dit is een catastrofe voor mijn cliënt", stelde advocaat Guy Demeestere. "Eten voorproeven gaat niet meer zonder hulp. Naast kok is hij ook wijnspecialist. Maar om wijn te serveren en aan te kopen moet hij nu beroep doen op personeel."Volgens de verdediging treft G.O. geen enkele schuld en moet hij worden vrijgesproken. "Mijn cliënt was die nacht van plan om te vertrekken, maar dat ging blijkbaar niet snel genoeg", stelde advocaat Luc Arnou. "Mijn cliënt werd bij de arm gegrepen waarop hij zich probeerde los te rukken. Vervolgens sprong de vriendin van de chef nog eens op zijn rug. Hij handelde uit wettige zelfverdediging." Arnou betwist ook dat de chef zijn reuk- en smaakzin kwijt zou zijn. "Mijn cliënt stuurde een privédetective naar het restaurant en die stelde vast dat hij wel degelijk nog wijn uitschonk voor cliënten. Hij deed zijn werk zoals tevoren. Dat hij zijn job niet meer naar behoren zou kunnen uitoefenen is dan ook een leugen." De uitspraak volgt op 8 oktober. (AFr)