Knokpartij op Valentijnsfeest eindigt voor rechter

Op 14 februari vorig jaar ontaardde een Valentijnsfeest in het Blankenbergse café Circosia in een zware knokpartij.

© Getty Images/iStockphoto

De 28-jarige Angelo D. was er die avond aanwezig met een paar vrienden en kreeg het rond 7 uur ‘s ochtends aan de stok met een 36-jarige man uit Jette. De zwaar beschonken D. gaf de man enkele vuistslagen in het gezicht en maakte hem uit voor ‘vuile Marokkaan’, hoewel de man helemaal geen Marokkaan is. Toen de politie ter plaatse kwam bleef D. zijn slachtoffer uitmaken en verzette hij zich hevig tegen zijn arrestatie. Het openbaar ministerie vroeg vrijdag zes maanden cel wegens racistisch geweld.

Angelo D. bekende in de rechtbank de slagen, maar niet het racistisch oogmerk. “Het slachtoffer was al de hele avond drankjes aan het vragen van de andere klanten”, stelde advocaat Frederik Vanparys. “Ook aan mijn cliënt vroeg hij uiteindelijk een drankje, maar toen die hem dit weigerde kreeg hij een duw. Hierop heeft mijn cliënt hem inderdaad geslagen, wat uiteraard niet kan. Maar dat hij het slachtoffer racistisch verweten heeft ontkent hij met klem. Het slachtoffer ziet er niet eens Marokkaans uit.”

D. liep eerder al drie correctionele veroordelingen en zes veroordelingen voor de politierechtbank op. De zaak wordt op 7 september verdergezet.

(AF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.