De feiten dateren van begin april. Een deftig geklede man belde aan bij juwelier Verhaeghe-Vandamme. De eigenares, die op dat ogenblik niet in de winkel aanwezig was, opende vanop afstand de deur van de winkel. Op de camera zag ze hoe twee andere gemaskerde mannen mee naar binnen glipten en op zoek gingen naar kostbare juwelen. "Mijn cliënte was zo alert om meteen de deuren vanop afstand te sluiten zodat de gangsters als ratten in de val zaten", zei de advocaat van het juwelierskoppel maandag.

Even later konden de agenten de drie mannen oppakken. Een vierde overvaller die vermoedelijk op de uitkijk stond, kon ontkomen in een BMW met een Franse nummerplaat. "Mijn cliënten zijn erg getraumatiseerd door de feiten en krijgen ook nog altijd psychologische begeleiding. Daarom hebben ze besloten om de winkel vroeger dan gepland stop te zetten."

Voor de geleden schade vroeg de burgerlijke partij maandag 102.000 euro aan de Kortrijkse rechtbank. Het openbaar ministerie vorderde een celstraf van veertig maanden voor de eerste twee beklaagden, voor de derde man vroeg de procureur 48 maanden cel. De drie menen allen dat de weggevluchte chauffeur van de wagen de opdrachtgever was. "Hij had drie domme krachten nodig om het vuile werk op te knappen", aldus de advocaat van een van de beklaagden. "Mijn cliënt was een van hen. Maar de overval was niet goed voorbereid en verliep nogal stuntelig."

De overvallers boden hun excuses aan aan het juwelierskoppel en beloofde om hun leven te beteren. Vonnis op 16 augustus.

(LW)

De feiten dateren van begin april. Een deftig geklede man belde aan bij juwelier Verhaeghe-Vandamme. De eigenares, die op dat ogenblik niet in de winkel aanwezig was, opende vanop afstand de deur van de winkel. Op de camera zag ze hoe twee andere gemaskerde mannen mee naar binnen glipten en op zoek gingen naar kostbare juwelen. "Mijn cliënte was zo alert om meteen de deuren vanop afstand te sluiten zodat de gangsters als ratten in de val zaten", zei de advocaat van het juwelierskoppel maandag.Even later konden de agenten de drie mannen oppakken. Een vierde overvaller die vermoedelijk op de uitkijk stond, kon ontkomen in een BMW met een Franse nummerplaat. "Mijn cliënten zijn erg getraumatiseerd door de feiten en krijgen ook nog altijd psychologische begeleiding. Daarom hebben ze besloten om de winkel vroeger dan gepland stop te zetten."Voor de geleden schade vroeg de burgerlijke partij maandag 102.000 euro aan de Kortrijkse rechtbank. Het openbaar ministerie vorderde een celstraf van veertig maanden voor de eerste twee beklaagden, voor de derde man vroeg de procureur 48 maanden cel. De drie menen allen dat de weggevluchte chauffeur van de wagen de opdrachtgever was. "Hij had drie domme krachten nodig om het vuile werk op te knappen", aldus de advocaat van een van de beklaagden. "Mijn cliënt was een van hen. Maar de overval was niet goed voorbereid en verliep nogal stuntelig."De overvallers boden hun excuses aan aan het juwelierskoppel en beloofde om hun leven te beteren. Vonnis op 16 augustus.(LW)