Klopjacht stopgezet: alle vier de verdachten opgepakt

© BELGA
Piet De Ville

In Koolkerke vond donderdagmorgen een klopjacht plaats op twee voortvluchtige inbrekers. Daarbij wordt een helikopter van de federale politie ingezet. De twee leken even de dans te ontspringen, maar konden in de loop van de middag toch gevat worden.

“Het betreft een inbraakpoging op klaarlichte dag in de Rainer Maria Rilkestraat in Koolkerke”, bevestigt woordvoerster Lien Depoorter van Lokale Politie Brugge. “In een woning waarvan de bewoners op reis zijn, werd gepoogd in te breken via de achterdeur en via een raam. Vermoedelijk wist de inbrekers dat de bewoners op reis waren gezien ze overdag wilden inbreken. Een overbuur zag de inbrekers echter bezig en verwittigde de politie.”

“Een van de daders werd op heterdaad betrapt en kon dus ter plaatse gevat worden. Even later kon ook een vrouw gevat worden. Met een helikopter van de federale politie werd nog gezocht naar twee andere betrokkenen, onder meer in de maïsvelden in de buurt. Het hele gebied werd onderzocht, maar zij konden niet meer aangetroffen worden. De zoektocht werd stopgezet. In de loop van de middag konden de twee alsnog gevat worden. De vier verdachten worden verhoord.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.