Donderdagmiddag werd de politie van de zone Spoorkin opgeroepen voor een afgehakt kinderhoofdje in het water van het Vaubanpark in Veurne. Een voorbijganger had het hoofdje zien liggen in het water en verwittigde meteen de politie. De ploeg van de zone Spoorkin die ter plaatse kwam, zag het kinderhoofdje en ging meteen uit van een misdrijf. De omgeving werd aanzien als een plaats delict.

Pas toen het hoofdje uit de vijver kon worden gevist en van dichtbij kon worden onderzocht, bleek het om het hoofd van een pop te gaan. "De pop zag er echt wel levensecht uit", vertelt commissaris Toon Fonteyne van Spoorkin. "Wellicht is het een hoofd van een maquillagepop die in de nabijgelegen school werd gebruikt en door iemand in het water was gegooid. Maar ze was heel levensecht. Zelfs collega's die in het bureel het hoofdje zagen, schrokken op. Ook voor de politiemensen ter plaatse was het natuurlijk een heel nare ervaring en flink schrikken, maar gelukkig was er dus niets aan de hand." Het Vaubanpark werd nadien snel weer vrijgegeven.

Donderdagmiddag werd de politie van de zone Spoorkin opgeroepen voor een afgehakt kinderhoofdje in het water van het Vaubanpark in Veurne. Een voorbijganger had het hoofdje zien liggen in het water en verwittigde meteen de politie. De ploeg van de zone Spoorkin die ter plaatse kwam, zag het kinderhoofdje en ging meteen uit van een misdrijf. De omgeving werd aanzien als een plaats delict. Pas toen het hoofdje uit de vijver kon worden gevist en van dichtbij kon worden onderzocht, bleek het om het hoofd van een pop te gaan. "De pop zag er echt wel levensecht uit", vertelt commissaris Toon Fonteyne van Spoorkin. "Wellicht is het een hoofd van een maquillagepop die in de nabijgelegen school werd gebruikt en door iemand in het water was gegooid. Maar ze was heel levensecht. Zelfs collega's die in het bureel het hoofdje zagen, schrokken op. Ook voor de politiemensen ter plaatse was het natuurlijk een heel nare ervaring en flink schrikken, maar gelukkig was er dus niets aan de hand." Het Vaubanpark werd nadien snel weer vrijgegeven.