Het levenloze lichaam van Caroline D. (46) werd op maandagmiddag 14 mei aangetroffen in de garage van haar woning in de Vijfwegstraat in Ettelgem, een deelgemeente van Oudenburg. Ze werd de avond ervoor met messteken en slagen om het leven gebracht door haar ex-partner. Na de moord verschanste Kevin L. zich op het dak van een appartementsgebouw in Bredene. Pas na ettelijke uren onderhandelen kon hij ingerekend worden.

In de loop van die namiddag was in Melle al een mogelijke handlanger van de Oostendenaar gearresteerd. Dietwin H. beweert dat hij pas maandagochtend voor een zakelijke bespreking naar het huis in Ettelgem trok. Van de moord was hij naar eigen zeggen absoluut niet op de hoogte. De man uit Balegem werd uiteindelijk niet aangehouden voor moord. L. werd wel aangehouden voor moord en voor wederrechtelijke vrijheidsberoving.

Voorlopig geen reconstructie

Na bijna twee weken voorhechtenis besliste de onderzoeksrechter al dat Dietwin H. de gevangenis onder voorwaarden mocht verlaten. De aanhouding van Kevin L. werd vrijdag wel opnieuw met twee maanden verlengd. De verdachte werd de afgelopen maanden nog meermaals verhoord door de speurders. Volgens de verdediging werkt hij goed mee met het onderzoek. Binnenkort wordt gestart met het moraliteitsonderzoek, maar een reconstructie van de feiten staat voorlopig nog niet gepland.

(Belga)

Het levenloze lichaam van Caroline D. (46) werd op maandagmiddag 14 mei aangetroffen in de garage van haar woning in de Vijfwegstraat in Ettelgem, een deelgemeente van Oudenburg. Ze werd de avond ervoor met messteken en slagen om het leven gebracht door haar ex-partner. Na de moord verschanste Kevin L. zich op het dak van een appartementsgebouw in Bredene. Pas na ettelijke uren onderhandelen kon hij ingerekend worden. In de loop van die namiddag was in Melle al een mogelijke handlanger van de Oostendenaar gearresteerd. Dietwin H. beweert dat hij pas maandagochtend voor een zakelijke bespreking naar het huis in Ettelgem trok. Van de moord was hij naar eigen zeggen absoluut niet op de hoogte. De man uit Balegem werd uiteindelijk niet aangehouden voor moord. L. werd wel aangehouden voor moord en voor wederrechtelijke vrijheidsberoving. Na bijna twee weken voorhechtenis besliste de onderzoeksrechter al dat Dietwin H. de gevangenis onder voorwaarden mocht verlaten. De aanhouding van Kevin L. werd vrijdag wel opnieuw met twee maanden verlengd. De verdachte werd de afgelopen maanden nog meermaals verhoord door de speurders. Volgens de verdediging werkt hij goed mee met het onderzoek. Binnenkort wordt gestart met het moraliteitsonderzoek, maar een reconstructie van de feiten staat voorlopig nog niet gepland.(Belga)