Kasteelmoord wordt pas in maart 2019 gepleit

André Gyselbrecht (foto links), Pierre Serry (foto rechts) en Roy Larmit waren maandag aanwezig op de inleidingszitting. Evert de Clerck bleef liever in zijn cel © LK
Laurens Kindt

De zaak van de Kasteelmoord zal gepleit worden in de loop van maart volgend jaar. Dat heeft het hof van beroep in Gent dinsdagnamiddag beslist. De advocaten en het openbaar ministerie krijgen eerst de tijd om hun standpunt op papier te zetten.

De advocaten van de vier beklaagden krijgen tot 21 december de tijd om eerst hun versie van de feiten op papier te zetten. De burgerlijke partijen moeten dat doen tegen 25 januari. Die dag moet ook het openbaar ministerie haar standpunt bekend maken.

Opvallend: het zijn de twee procureurs die ook in eerste aanleg de zaak gedaan hebben, die ook in beroep een straf zullen vorderen. Céline D’Havé en Fien Maddens vorderden toen de maximumstraf voor André Gyselbrecht.

De advocaten van de beklaagden krijgen dan tot 22 februari de tijd om nog te antwoorden op de conclusies van het openbaar ministerie en van de burgerlijke partijen. Vanaf maandag 18 maart zal de zaak dan integraal opnieuw gepleit worden.

André Gyselbrecht, Pierre Serry en Roy Larmit waren vanmiddag aanwezig op de inleidingszitting. Evert de Clerck bleef liever in zijn cel.

(LK)