Kapper in Knokke-Heist reageert aangeslagen op diefstal van kluis

Redactie KW

Dieven zijn er donderdagnacht vandoor gegaan met heel wat cash geld bij Coiffure Chris in de Graaf d’Ursellaan in Knokke. Ze braken de voordeur open met een koevoet en namen de volledige kluis mee. De politie vond de kluis gisterenochtend terug op het strand. “Dit is een financiële domper”, reageert de kapper.

Kapper Chris beleefde gisterenochtend de schrik van zijn leven toen hij zijn kapperszaak in de Graaf d’Ursellaan wou openen. De man zag dat de voordeur geforceerd was met een koevoet en merkte al snel dat het daar niet bij was gebleven. “Alle kasten en laden in het kapsalon waren doorzocht”, getuigt de kapper. Volgens hem waren de dieven overduidelijk tuk op cash geld. “In de kelder stond een kluis die ze volledig hebben meegenomen. Ook het kleingeld uit de lade was verdwenen. De haarproducten en computers lieten ze achter, het was ze dus duidelijk om het geld te doen”, vertelt de kapper. De politie vond gisterenochtend de kluis terug op het strand van Knokke-Heist, maar van de daders is er voorlopig geen spoor. “De camerabeelden in de straat nemen mijn zaak niet in beeld, daar is dus niks op te zien”, zucht de getroffen kapper.

Eerste keer

In de 37 jaar dat Coiffure Chris actief is, is het de eerste keer dat ze dieven over de vloer kregen. “Ik heb altijd gezegd: bij mij gaat dat niet gebeuren. Nu is het toch zover. Ik heb nochtans een stevige deur”, zucht Chris. Het kapsalon zelf bleef gespaard van schade, de zaak kon gisteren dan ook gewoon openblijven. “Dit is vooral een financiële domper en serieus schrikken. Het gaat om een redelijk bedrag. Maar het werk gaat nu eenmaal voor”, besluit de kapper. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.