De beklaagde zou het gedenkplaatje uit de kapel hebben gestolen om het naar eigen zeggen aan zijn terminaal zieke moeder te geven. De man uit Roeselare is niet aan zijn proefstuk toe. Hij kampt al jaren met een drugsprobleem en is goed gekend bij politie en gerecht. Zo moest hij zich woensdag voor de rechtbank van Kortrijk ook verantwoorden voor tal van andere diefstallen, het bezit van een boksbeugel, woonschennis bij zijn zus en het vernielen van een deur.

Het openbaar ministerie vorderde voor de kapelletjesdief een celstraf van 18 maanden. De advocaat van de Roeselarenaar hoopt op een straf met uitstel.

Het vonnis wordt uitgesproken op 19 december.

(Belga)

De beklaagde zou het gedenkplaatje uit de kapel hebben gestolen om het naar eigen zeggen aan zijn terminaal zieke moeder te geven. De man uit Roeselare is niet aan zijn proefstuk toe. Hij kampt al jaren met een drugsprobleem en is goed gekend bij politie en gerecht. Zo moest hij zich woensdag voor de rechtbank van Kortrijk ook verantwoorden voor tal van andere diefstallen, het bezit van een boksbeugel, woonschennis bij zijn zus en het vernielen van een deur. Het openbaar ministerie vorderde voor de kapelletjesdief een celstraf van 18 maanden. De advocaat van de Roeselarenaar hoopt op een straf met uitstel. Het vonnis wordt uitgesproken op 19 december.(Belga)