Kanoclub uit Dikkebus plaatst bewakingscamera’s

De Paddel organiseert activiteiten om de kosten te dekken, zondag werd het provinciaal kampioenschap veldlopen voor kajakteams georganiseerd. (Foto dvdb)
Redactie KW

Kanoclub De Paddel kreeg in het verleden al drie keer dieven op bezoek. De club kreeg nu groen licht voor de plaatsing van vier bewakingscamera’s aan de voorgevel van de loodsen.

“Jaarlijks organiseren we het internationaal kajakpolotornooi en dan zorgen we voor bewaking op het terrein”, zegt sportcoördinator Serge Vandeputte. “Op andere momenten kunnen we het domein en de loods niet bewaken zodat we na de eerste inbraken een alarminstallatie plaatsten. Na het kajakpolotornooi in 2012 noteerden we de derde inbraak. De dieven zijn toen aan de haal gegaan met kajaks en paddels, goed voor bijna 6.500 euro.”

Omdat een alarminstallatie blijkbaar onvoldoende is, zal men nu ook vier bewakingscamera’s bevestigen. “Dat zijn camera’s die zelfs in de duisternis automatisch oplichten en functioneren in een straal van 30 meter”, pikt voorzitter Bjorn Pauwels in. “De investering is niet min, maar die inbraken hebben ons samen al ongeveer 10.000 euro gekost. We hebben dus geen keuze.” Op de foto zie je het bestuur en de leden van ‘De Paddel’.(dvdb)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws West

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.