Jury samengesteld voor proces over regenputmoord in Oostduinkerke

Redactie KW

Vijf vrouwen en zeven mannen zijn dinsdag uitgeloot om in de volksjury te zetelen op het assisenproces over de regenputmoord. Dimitri Delsael (36) bracht Laurie Aelgoet (25) in mei 2013 door wurging om het leven. De beschuldigde dumpte het lichaam van zijn vrouw in de regenput van hun woning in Oostduinkerke.

In de periode voor de feiten verbleef Laurie Aelgoet op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis van Veurne. Door vruchtbaarheidsproblemen stond haar relatie met Dimitri Delsael onder zware druk. De jonge vrouw had zelfs al een zelfmoordpoging ondernomen. Op maandag 20 mei 2013 mocht Aelgoet enkele uurtjes naar huis, maar ze keerde die avond niet meer terug naar het ziekenhuis.

Zoekactie via Facebook

Dimitri Delsael beweerde dat hij het slachtoffer aan het ziekenhuis had afgezet. De volgende dagen zette hij via een Facebookgroep zelfs zoekacties op touw. De speurders kregen Delsael echter snel in het vizier door zijn tegenstrijdige verklaringen. Zo moest hij toegeven dat hij de namiddag van de feiten zijn dochtertje ging afzetten bij een bevriend koppel.

Ook het strafblad van Delsael sprak in zijn nadeel. In april 2013 werd hij door de correctionele rechtbank van Veurne immers tot drie jaar voorwaardelijk veroordeeld voor ernstige feiten op zijn ex-partner. Delsael had de vrouw van de trap geduwd en in een wurggreep gehouden.

Hij zou de feiten gepleegd hebben uit onmacht, omdat zijn echtgenote agressief en hysterisch was.

Op 23 mei 2013 werd het levenloze lichaam van het slachtoffer aangetroffen in de regenput van hun woning in Oostduinkerke. Dimitri Delsael bekende dat hij zijn vrouw gewurgd had met haar sjaaltje. De beschuldigde is naar eigen zeggen ontploft toen Laurie Aelgoet na een vrijpartij herhaalde dat ze wilde scheiden. Hij zou de feiten gepleegd hebben uit onmacht, omdat zijn echtgenote agressief en hysterisch was.

Op het assisenproces zal de beschuldigde verdedigd worden door Julie Vandenbogaerde en Kristiaan Vandenbussche. Jef Vermassen, Sven Mary, Eva Mercken en Alain Coulier treden op als advocaten van de familie Aelgoet.

Ook ex-vrouw burgerlijke partij

Opvallend genoeg stelde ook de ex-vrouw van Delsael zich burgerlijke partij in naam van hun dochtertje. De belangen van het kind worden verdedigd door Frederiek Wauters. Luc Strypsteen, eerste substituut bij het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge, neemt de rol van openbaar aanklager op zich.

Het proces gaat vrijdag om 14 uur verder met de voorlezing van de akte van beschuldiging en de akte van verdediging. De debatten gaan pas echt van start op maandag 22 februari met het verhoor van de beschuldigde door voorzitter Steven Van Overbeke. De uitspraak wordt op vrijdagavond 26 februari verwacht. Dimitri Delsael riskeert voor moord levenslange opsluiting.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier