Jury samengesteld voor proces over doodslag op baby Romy

Beschuldigde Bennet Demeulenaere. (LK) © LK
Laurens Kindt

In het hof van assisen in Brugge wordt de jury samengesteld die zal moeten oordelen over Bennet Demeulenaere. De Adinkerkenaar wordt beschuldigd van doodslag op zijn babydochter Romy.

De feiten dateren van Nieuwjaar 2018. Bennet Demeulenaere had samen met zijn toenmalige partner en hun dochtertje, waarvan hij niet de biologische vader is maar dat hij wel erkende, de overgang van oud naar nieuw gevierd in Adinkerke.

Op 1 januari 2018 moest hij in de namiddag op zijn dochtertje Romy, amper 39 dagen oud, letten terwijl moeder S. nog wat slaap inhaalde. Hij belde echter in de late namiddag de hulpdiensten nadat het baby’tje het bewustzijn was verloren.

Verschillende versies

In zijn eerste verklaring meldde de beschuldigde dat de fles fysiologisch water blokkeerde toen hij het neusje van de baby wou spoelen. Daarbij zou het kindje te veel fysiologisch water binnengekregen hebben. Het meisje werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis in Veurne gebracht. Omdat haar toestand ernstig bleef, bracht men Romy later over naar het UZ in Gent.

Het is pas in die fase dat de beschuldigde toegaf dat het kind uit de zetel was gevallen en dat hij haar dooreen had geschud om haar terug wakker te krijgen. Twee dagen na de opname in het UZ Gent, op 4 januari 2018, overleed baby Romy.

Jury samengesteld voor proces over doodslag op baby Romy

De beschuldigde staat vanaf vrijdag terecht op beschuldiging van doodslag op baby Romy. De moeder van het kind, met wie hij na de feiten in de gevangenis trouwde maar die nadien terug van hem scheidde, stelt zich burgerlijke partij.

Vrijdag wordt de akte van beschuldiging voorgelezen, maandag zal Bennet Demeulenaere een eerste keer ondervraagd worden. Het arrest wordt ten vroegste op donderdag 16 januari verwacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier