Op 1 augustus overvielen twee gemaskerde mannen een nachtwinkel in de Karel Janssenslaan in Oostende. T.V. richtte een nepwapen op de uitbater en eiste de inhoud van de kassa. Zijn minderjarige kompaan sloeg het slachtoffer zelfs tot bloedens toe in elkaar. Bij de feiten liep de man onder andere een neusbreuk op. Volgens zijn advocate is hij sinds de feiten heel angstig en is hij van plan om de nachtwinkel definitief te sluiten.

Het gebruikte wapen werd aangetroffen op de kamer van I.B., die tijdens de overval op een pleintje aan het zwembad bleef wachten. De tiener ontkent dat hij de aanstoker zou zijn. "Hij heeft inderdaad een wapen gegeven, maar wilde er verder niets mee te maken hebben", aldus meester Abigail Omoragbon. De verdediging stelde een werkstraf voor.

T.V. laat zich volgens zijn advocaat te gemakkelijk beïnvloeden en meeslepen door verkeerde vrienden. Meester Nick Verstraete merkte op dat de Oostendenaar zich spontaan ging aangeven bij de politie. De jongeman kampt bovendien met psychische problemen en wordt bijgestaan door een voorlopig bewindvoerder.

De rechter doet op 13 december uitspraak.

(Belga)

Op 1 augustus overvielen twee gemaskerde mannen een nachtwinkel in de Karel Janssenslaan in Oostende. T.V. richtte een nepwapen op de uitbater en eiste de inhoud van de kassa. Zijn minderjarige kompaan sloeg het slachtoffer zelfs tot bloedens toe in elkaar. Bij de feiten liep de man onder andere een neusbreuk op. Volgens zijn advocate is hij sinds de feiten heel angstig en is hij van plan om de nachtwinkel definitief te sluiten.Het gebruikte wapen werd aangetroffen op de kamer van I.B., die tijdens de overval op een pleintje aan het zwembad bleef wachten. De tiener ontkent dat hij de aanstoker zou zijn. "Hij heeft inderdaad een wapen gegeven, maar wilde er verder niets mee te maken hebben", aldus meester Abigail Omoragbon. De verdediging stelde een werkstraf voor.T.V. laat zich volgens zijn advocaat te gemakkelijk beïnvloeden en meeslepen door verkeerde vrienden. Meester Nick Verstraete merkte op dat de Oostendenaar zich spontaan ging aangeven bij de politie. De jongeman kampt bovendien met psychische problemen en wordt bijgestaan door een voorlopig bewindvoerder. De rechter doet op 13 december uitspraak.(Belga)