Jongeren geven zich valselijk uit voor Chiro-leden en verkopen pannenkoeken

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In Bredene gaan enkele jongeren van deur tot deur om pannenkoeken te verkopen. Dat doen ze naar eigen zeggen ten voordele van Chiro Sas Bredene. “Wij verkopen momenteel helemaal geen pannenkoeken”, klinkt het bij Ian Lataire (18), een van de leidinggevenden bij Chiro Sas.

De zaak kwam aan het licht toen enkele mensen die zogezegd pannenkoeken gekocht hadden de Chiro contacteerde omdat ze nog niets gehoord hadden omtrent de levering. “De pannenkoeken bleken wel al betaald te zijn”, zucht Ian. “We waren op een avond aan het knutselen voor ons kamp en een dame kwam ons vragen of het klopt dat wij pannenkoeken verkopen. Er waren twee jongeren aan de deur geweest en ze zeiden dat ze dat in onze naam deden. De dame had de jongeren 20 euro mee gegeven, waarop ze wisselgeld zouden gaan halen. Ze zag die jongens nooit meer terug.”

Klacht ingediend

In eerste instantie dacht men bij de Chiro dat het om een alleenstaand geval ging. “Dat bleek niet zo te zijn”, gaat Ian verder. “Heel wat mensen contacteerden ons omdat ze na een poos nog steeds geen pannenkoeken hadden gezien, ondanks het feit dat ze daar wel voor hadden betaald. Wij verkopen ook helemaal geen pannenkoeken en hadden alle moeite om het uit te leggen.”

De leidinggevenden van Chiro Sas Bredene dienden ondertussen klacht in bij de politie. “We willen iedereen vragen om momenteel geen pannenkoeken te kopen als men dat in onze naam doet. Als men toch aan de deur komt, mag men ons of de politie altijd verwittigen. Als wij van deur tot deur gaan om iets te verkopen ter steun van de Chiro, dan zijn wij altijd in uniform. Die twee jongens hadden helemaal geen uniform van de Chiro aan”, besluit Ian.

Wie verdachte jongeren aan de deur krijgt met de vraag om pannenkoeken te kopen om de Chiro te steunen, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie op het nummer 101.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier