Jongeman uit Wielsbeke riskeert 30 maanden cel voor reeks fietsdiefstallen

Redactie KW

De zaak kwam aan het licht toen een slachtoffer zag dat haar gestolen fiets via Kapaza te koop werd aangeboden. Het OM vorderde 30 maanden gevangenisstraf, gekoppeld aan voorwaarden.

De feiten speelden zich af van februari tot augustus 2016. In die periode sloeg D.W. onder andere toe in Brugge, Torhout, Oostende, Gent, Lichtervelde en Eeklo. Het ging meestal om dure fietsen die in de buurt van een station gestald stonden. Bij één van de diefstallen was ook een 28-jarige vrouw uit De Panne betrokken. Voor haar vorderde het openbaar ministerie drie maanden cel met uitstel.

De bal ging aan het rollen toen een slachtoffer zag dat haar elektrische fiets via de toenmalige zoekertjeswebsite Kapaza te koop werd aangeboden. Het account van de verkoper leidde de speurders naar de verdachte. De jongeman bekende dat hij in totaal 40 tot zelfs 50 fietsdiefstallen pleegde. Na enkele dagen voorhechtenis werd hij vrijgelaten.

De verdediging drong aan op een werkstraf. De advocaat van D.W. verwees onder andere naar zijn erg moeilijke jeugd, die hij voor een deel in instellingen doorbracht. Beide beklaagden werden ook nog niet eerder veroordeeld door de correctionele rechtbank.

De rechtbank doet op 22 februari uitspraak.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier