Jongeman uit Wervik krijgt acht maanden voorwaardelijke celstraf en boete voor belaging en slagen aan ex

Redactie KW

Een 28-jarige jongeman uit Wervik moet zich de komende jaren aan enkele voorwaarden houden om te verhinderen dat een celstraf van acht maanden effectief zou worden. De rechter in Kortrijk veroordeelde hem voor gebruik van cocaïne, partnergeweld en belaging van zijn ex. Hij moet een boete van 400 euro betalen.

Na een relatie van ongeveer één jaar liep het spaak tussen Glen N. en zijn vriendin. Hij kon er zich echter moeilijk bij neerleggen en probeerde met telefoontjes en sms’en nog contact te leggen. Hij wachtte haar zelfs op aan haar school, woning of fitness. Even leken zijn inspanningen vruchten af te werpen, maar na een kortstondige verzoening en een gezamenlijke tattoo, sprong de relatie toch opnieuw stuk.

Op 26 juni 2018 drong hij met een sleutel die hij nog op zak had de woning van de vrouw binnen, schudde haar door elkaar, duwde haar tegen de muur en kneep haar keel dicht. “Dat was fout”, bekende N. Tijdens één van zijn verhoren bekende N. ook sporadisch gebruik van cocaïne. Ondertussen heeft hij een nieuwe relatie en trouwplannen. Het slachtoffer vroeg onder meer een schadevergoeding, omdat ze door de relatieproblemen haar stage als verpleegkundige opnieuw moest doen. Ze kreeg zo’n 1.500 euro toegekend.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier