Jongeman uit Roeselare met moeder en vriendin veroordeeld voor drugshandel

Redactie KW

Een 21-jarige jongeman uit Roeselare is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden en een boete van 6.000 euro voor cannabishandel.

Zeven maanden van de straf is effectief, van de boete is 1.500 euro effectief uitgesproken. Ook zijn vriendin en zijn moeder zijn veroordeeld omdat ze van zijn handel afwisten of meehielpen.

De jongeman en zijn vriendin liepen op 21 oktober 2014 in het Antwerpse Stabroek tegen de lamp. Langs een bekende drugsroute moesten ze met de wagen halt houden voor een controle. In het voertuig, eigendom van de moeder, bleek een kilo marihuana te liggen.

Nog geen rijbewijs, dan rijdt mama wel

De jongeman gaf toe dat hij op vraag van anderen om drugs was gereden. Hij kreeg daar 600 tot 1.000 euro per rit voor. Volgens het openbaar ministerie reed hij 16 keer naar Nederland. Het baseerde zich daarvoor op telefonie- en gps-onderzoek. Zelf hield hij het op één of twee keer. Zijn moeder voerde hem af en toe rond, toen de jonge Roeselarenaar nog geen rijbewijs had. De vriendin kreeg een werkstraf van 60 uren en een boete van 600 euro, de moeder tien maanden cel, waarvan vier maanden effectief, en een boete van 1.500 euro.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.