Jongeman uit Langemark-Poelkapelle voor rechter na vechtpartij op café

© iStock
Redactie KW

Een jongeman uit Langemark-Poelkapelle staat voor de rechter in Ieper nadat hij bij een caféruzie iemand zwaar verwondde. Het slachtoffer liep een breuk aan het scheenbeen en de kuit en verwondingen aan het oog en vinger op.

De feiten speelden zich af aan café De Reisduif in Poelkapelle. Volgens meester Marnix Muylle, die het opneemt voor het slachtoffer, kreeg zijn cliënt plots een kopstoot van de beklaagde. De agressieveling werd door de cafébaas buiten gezet, maar keerde even later terug. Weer werd hij de deur gewezen, maar anderhalf uur later kwam hij opnieuw binnen. Hij achtervolgde het slachtoffer naar buiten en pakte hem daar hard aan. De man kon bijgevolg vier maanden niet gaan werken. Hij liep ernstige verwondingen op en moest 60 keer bij een kine langs, voor alles weer min of meer in orde was.

Het slachtoffer vraagt een schadevergoeding van 10.540 euro, terwijl de openbare aanklager een celstraf van 10 maanden en een geldboete vordert. Volgens de verdediging hadden beide partijen te veel gedronken. “Ik heb mij willen verdedigingen, maar dit had nooit mogen gebeuren”, aldus de beklaagde, die op opschorting van straf rekent. “Het was de eerste en de laatste keer.” De jongeman kreeg nog een bolwassing van de rechter. “Als ik mij strikt aan de wet houd, dan wacht je een celstraf van twee jaar, besef je dat wel? Gelukkig voor jou heeft de rechtbank andere mogelijkheden.” De openbare aanklager kan zich niet vinden in een opschorting van straf, maar stelde wel een werkstraf voor. De zaak staat in voortzetting op 3 februari. (CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier