Jongeman slaat ‘stiepelzatte’ fuifganger neusbreuk in De Boare

De vechtpartij vond plaats in dienstencentrum De Boare. © JH
Redactie KW

Een 26-jarige man uit De Panne riskeert acht maanden cel en 1.000 euro boete omdat hij twee mannen een vuistslag gaf.

De eerste feiten vonden op 4 november 2018 plaats in dienstencentrum De Boare in De Panne waar de fuif Back To The Nineties aan de gang was. Toen die eindigde en iedereen de zaal verliet, ontstond er wat gedrum. Daarbij deelde B.V. een vuistslag uit aan fuifganger J.D. “De schade was vrij groot”, sprak slachtoffer J.D. “Ik liep barsten op in mijn kin en neus en kon bijna vijf weken niet werken. Ook nu nog heb ik veel last van irritaties, zeker als het koud is. Volgens de dokter zal de schade zelfs blijvend zijn.”

Werkgever eist schadevergoeding

Ook zijn werkgever, renovatiebedrijf D&D Projects uit Alveringem, stelde zich burgerlijke partij. Zij eisen 8.000 euro van B.V. omdat die niet kon werken en ze daardoor een project misliepen dat hen 4.700 euro winst zou opleveren. Een maand voordien gaf hij tijdens een vechtpartij ook al een vuistslag aan M.P.

Stiepelzat

B.V. verzamelde al negen veroordelingen op zijn strafblad, waaronder verschillende keren voor geweld. “Het klopt dat er feiten waren op die fuif, maar die werden wel uitgelokt door die andere fuifganger die stiepelzat was en zelf eerst een vuistslag uitdeelde“, sprak zijn advocaat. Hij vroeg ook de schadeclaim van het bouwbedrijf af te wijzen. Vonnis op 11 september.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten