Jongeman riskeert twee jaar cel voor aanranding in toiletten café Bras

© fb
Redactie KW

Een negentienjarige Algerijn riskeert in de Brugse rechtbank twee jaar celstraf voor openbare zedenschennis en aanranding van twee meisjes in de toiletten van café Bras in Brugge.

Op 26 juni stapte B.A. (19) kort voor middernacht het jongerencafé Bras op ‘t Zand in Brugge binnen. De jongeman, die illegaal in het land verblijft, bestelde een cola en ging vervolgens naar het toilet. In de herentoiletten – alle damestoiletten waren bezet – stootte hij op twee meerderjarige meisjes. “Terwijl het ene slachtoffer op het toilet zat, sprak de beklaagde haar vriendin aan die voor de deur de wacht hield”, verduidelijkte de procureur. “Hij greep naar haar achterwerk waarop zij bij haar vriendin in het toilet vluchtte.”

Toen de meisjes de toiletdeur openden en hun handen wasten zou B.A., die stond te plassen, zijn geslachtsdeel hebben getoond. Hierop begonnen de meisjes elkaar naar eigen zeggen te knuffelen en te kussen om B.A. de indruk te geven dat ze lesbisch waren. “Dat schrikte de beklaagde evenwel niet af. Hij stak zijn hand in de onderbroek van het ene meisjes en ook het andere meisje betastte hij tussen de benen”, besloot de procureur.

“Per ongeluk aangeraakt”

De meisjes haastten zich uit het toilet waarna B.A. door het personeel aan de deur werd gezet. De politie rekende hem even later in en sindsdien zit hij in de cel. Zijn advocaat Julien Wydoodt drong maandag aan op de vrijspraak. “Mijn cliënt geeft toe dat hij wat flirterig was”, stelde hij. “Die meisjes hadden gedronken en toen ze elkaar begonnen te kussen heeft hij hen allebei omhelsd. Daarbij heeft hij per ongeluk hun achterwerk aangeraakt. Zijn geslachtsdeel heeft hij zeker niet getoond. Hij stond gewoon te plassen.”

Meester Wydoodt wees op een viertal tegenstrijdigheden in de verklaringen van de meisjes. “Bovendien is op camerabeelden te zien hoe zij na de beweerde feiten lachend de toiletten verlaten. Deze hele zaak is duidelijk zwaar opgeblazen.”

B.A. kreeg ook zelf het woord. “Ik zweer dat ik niets misdaan heb. Ik was moe na een hele dag werken en zag geen kwaad in die omhelzing. Ik ben sinds februari 2018 in België en heb nog nooit iets mispeuterd.” De uitspraak volgt op 23 november. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier