Jongeman lokte tienerjongens op speelpleintjes in Kortrijk en Waregem

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 22-jarige jongeman uit Kortrijk liep voor de rechter een celstraf van dertig maanden, waarvan één derde effectief, op omdat hij de voorbije twee jaar tienerjongens lokte op speel- of voetbalpleintjes in de Kortrijkse en Waregemse regio.

Hij mag de komende tien jaar geen functies vervullen waarbij hij met minderjarigen in contact zou komen. Tot slot moet hij een boete van 600 euro betalen.

Fazal T. kwam in het vizier van het gerecht toen ongeruste ouders in oktober vorig jaar de politie verwittigden nadat de jongeman er had aangebeld om met hun 9-jarige zoon te voetballen. Toen het jongetje weigerde en vertelde dat hij enkele dagen voordien ook al met de man had gevoetbald, spelletjes had gespeeld op de gsm, maar ook aan zijn geslachtsdeel was aangeraakt, kwam het onderzoek in een stroomversnelling.

Volgens het openbaar ministerie waren speel- en voetbalpleintjes in de Kortrijkse regio zijn geliefkoosd actieterrein maar verlegde hij dat naar Waregem toen de grond hem te heet onder de voeten kwam. “Hij vroeg telkens om samen met de jongetjes te spelen of te voetballen, stelde hen voor om spelletjes op zijn gsm te spelen en probeerde hen zo af te zonderen”, klonk het. In enkele gevallen kwam het tot ongepaste aanrakingen aan het geslachtsdeel of gaf hij de jongetjes een zoen. Zelf ontkende hij kwade bedoelingen te hebben gehad. De ouders van het 9-jarig jongetje kregen een schadevergoeding van 3.000 euro.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.