Jongeman levert drugs aan zijn vader in de gevangenis van Ieper

Redactie KW

Een pas 18-jarige man staat voor de rechter in Ieper omdat hij in de gevangenis van Ieper drugs binnensmokkelde voor zijn vader.

K.V. uit Kortrijk moet zich op de rechtbank verantwoorden nadat hij cannabis binnensmokkelde in de gevangenis van Ieper voor zijn vader. Volgens het openbaar ministerie, dat 3 maanden cel met uitstel en een geldboete van 8.000 euro met uitstel vordert, gebruikt de beklaagde zelf ook drugs. De beklaagde betwist de feiten niet. “Die jongeman heeft niet gevraagd om de zoon te zijn van iemand die veel in de gevangenis vertoefd”, aldus zijn advocaat.

“Mijn cliënt is heel beïnvloedbaar en hij heeft zich laten leiden door zijn vader. Momenteel is alle contact verbroken.” De verdediging vraagt een werkstraf, maar de rechter ziet een probleem: “Wij sturen geen druggebruikers naar de werkvloer”, aldus de rechtbank. De beklaagde, die zich inmiddels laat begeleiden, gat toe nog cannabis te gebruiken. “Drugs is slecht voor jou, stop ermee!”, aldus nog de rechter. Vonnis op 12 november.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier