Jongeman gaat met enkelband op inbrekerspad in Brugge

Redactie KW

Een 23-jarige man riskeert 37 maanden effectieve celstraf voor een reeks inbraken en diefstallen in Brugge.

Op 21 augustus vorig jaar stond Guillaume C. onder elektronisch toezicht na een eerdere veroordeling. Hij mocht een paar uur per dag met zijn enkelband het huis verlaten om werk te zoeken, maar van dit privilege maakte hij misbruik om drugs te kopen. Om die te kunnen betalen besloot de jongeman in te breken in een woning in de Koning Boudewijnlaan in Brugge. Hij werd betrapt en werd na een korte vlucht ingerekend.

Hij droeg kousen over zijn handen om geen vingerafdrukken achter te laten. C. kon gelinkt worden aan tal van eerdere feiten, waaronder een drietal inbraken in de zomer van 2017 in de kantoren van Roularta in de Sint-Jorisstraat in Brugge. Het mediabedrijf vroeg een schadevergoeding van 8.000 euro voor de diefstal van twee computers, een beamer, een fototoestel en 235 euro cash. C. bekende ook twee diefstallen bij Fnac. “Ik garandeer met mijn leven dat ik nooit meer ga stelen”, zei C. aan de onderzoeksrechter.

“Al een geluk voor hem dat wij dat hier niet letterlijk nemen”, sneerde de procureur. “De beklaagde lapte na zijn vrijlating zijn voorwaarden aan zijn laars. Bovendien dreigde hij ermee met een molotovcocktail te gooien.”

Sinds begin maart zit C. terug in de cel voor een inbraakpoging. Zijn advocaat Kris Vincke wees naar zijn zware drugsverslaving als oorzaak. Hij vroeg een voorwaardelijke straf voor zijn cliënt. “Ik weet dat ik fouten heb gemaakt maar ik wil nu enkel nog een leven uitbouwen met mijn vriendin. Ik hoop dat ik nog een laatste kans kan krijgen. Ik zal ze met beide handen grijpen”, besloot C.

De uitspraak volgt op 29 april.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier