Jongeman die moeder doodstak in Menen blijft in de cel

Laurens Kindt

De 23-jarige man uit Menen die begin augustus zijn eigen moeder neerstak en met haar lichaam in de koffer naar Frankrijk reed, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Kortrijk beslist.

Huy N. verscheen deze morgen voor de raadkamer in Kortrijk. De man stak op 4 augustus zijn moeder Sabine Christiaens (50) neer met een mes in de keuken van haar woning in de Krokussenlaan in Menen. Nadien wikkelde hij haar lichaam in een tapijt, legde het in de koffer van haar auto en reed naar Frankrijk. Daar gaf hij zichzelf uiteindelijk aan bij de politie. De man zou kampen met psychiatrische problemen. Tijdens een vorige zitting van de raadkamer werd besloten om een psychiater aan te stellen. Die moet oordelen of de man handelde in een psychose. Het onderzoek door de psychiater is echter nog niet gebeurd en dus blijft de man minstens nog een maand opgesloten in de gevangenis van Ieper.

Zijn vader en meerderjarige broer stelden zich ondertussen burgerlijke partij in het onderzoek. Daardoor hopen de familieleden om een stem te hebben in het debat over hoe het nu verder moet met de jongeman. De familie zou de man liever geïnterneerd zien dan dat hij zich moet verantwoorden voor een rechtbank.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier