K.S. wijzigde eigenhandig het rekeningnummer waarop de ziekte-uitkering van haar vader betaald werd. Op die manier zorgde ze ervoor dat zijn uitkeringen van februari en maart 2018 op haar eigen rekening terechtkwamen. In totaal ging het om 1.127 euro. De zaak kwam vrij snel aan het licht, toen B.S. aan de Christelijke Mutualiteit vroeg waar zijn geld bleef. De man diende ook klacht in tegen zijn dochter, al werd die klacht later nog ingetrokken.

Arbeidsauditeur Jeroen Lorré benadrukte dat dergelijke feiten erg laakbaar zijn. De relatie tussen vader en dochter was blijkbaar al langer vertroebeld. De jonge vrouw zou in 2017 al geld, juwelen en bankkaarten van hem gestolen hebben. Tijdens het onderzoek kon de verdachte helemaal niet aangetroffen worden. Voor haar proces liet ze woensdagochtend zoals verwacht dan ook verstek gaan.

Het arbeidsauditoraat eiste een jaar effectieve gevangenisstraf voor de beklaagde. De CM stelde zich burgerlijke partij en vroeg de terugbetaling van de scheefgeslagen ziekte-uitkeringen.

De rechter doet uitspraak op de zitting van 17 juni.

(Belga)

K.S. wijzigde eigenhandig het rekeningnummer waarop de ziekte-uitkering van haar vader betaald werd. Op die manier zorgde ze ervoor dat zijn uitkeringen van februari en maart 2018 op haar eigen rekening terechtkwamen. In totaal ging het om 1.127 euro. De zaak kwam vrij snel aan het licht, toen B.S. aan de Christelijke Mutualiteit vroeg waar zijn geld bleef. De man diende ook klacht in tegen zijn dochter, al werd die klacht later nog ingetrokken. Arbeidsauditeur Jeroen Lorré benadrukte dat dergelijke feiten erg laakbaar zijn. De relatie tussen vader en dochter was blijkbaar al langer vertroebeld. De jonge vrouw zou in 2017 al geld, juwelen en bankkaarten van hem gestolen hebben. Tijdens het onderzoek kon de verdachte helemaal niet aangetroffen worden. Voor haar proces liet ze woensdagochtend zoals verwacht dan ook verstek gaan. Het arbeidsauditoraat eiste een jaar effectieve gevangenisstraf voor de beklaagde. De CM stelde zich burgerlijke partij en vroeg de terugbetaling van de scheefgeslagen ziekte-uitkeringen. De rechter doet uitspraak op de zitting van 17 juni.(Belga)