Jonge vrouw drukte uitkering van haar vader achterover

Redactie KW

Een 21-jarige Nederlandse heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor schriftvervalsing, uitkeringsfraude en oplichting. Op een slinkse manier sloeg K.S. de ziekte-uitkering van haar vader uit Knokke-Heist scheef. Het arbeidsauditoraat vorderde bij verstek een jaar effectieve gevangenisstraf.

K.S. wijzigde eigenhandig het rekeningnummer waarop de ziekte-uitkering van haar vader betaald werd. Op die manier zorgde ze ervoor dat zijn uitkeringen van februari en maart 2018 op haar eigen rekening terechtkwamen. In totaal ging het om 1.127 euro. De zaak kwam vrij snel aan het licht, toen B.S. aan de Christelijke Mutualiteit vroeg waar zijn geld bleef. De man diende ook klacht in tegen zijn dochter, al werd die klacht later nog ingetrokken.

Arbeidsauditeur Jeroen Lorré benadrukte dat dergelijke feiten erg laakbaar zijn. De relatie tussen vader en dochter was blijkbaar al langer vertroebeld. De jonge vrouw zou in 2017 al geld, juwelen en bankkaarten van hem gestolen hebben. Tijdens het onderzoek kon de verdachte helemaal niet aangetroffen worden. Voor haar proces liet ze woensdagochtend zoals verwacht dan ook verstek gaan.

Het arbeidsauditoraat eiste een jaar effectieve gevangenisstraf voor de beklaagde. De CM stelde zich burgerlijke partij en vroeg de terugbetaling van de scheefgeslagen ziekte-uitkeringen.

De rechter doet uitspraak op de zitting van 17 juni.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.