Jonge vader veroordeeld voor slaan vriendin

Redactie KW

Een jonge vader uit Zonnebeke werd door de rechter in Ieper veroordeeld tot 8 maanden cel met uitstel omdat hij zijn vriendin klappen gaf na een discussie.

G.L. uit Zonnebeke moest voor de Ieperse rechter verschijnen omdat hij het blijkbaar moeilijk heeft om in het gareel te lopen. De jongeman, die vader is van een zoontje, kreeg het op 12 januari aan de stok met zijn vriendin na een discussie over de afwas en over geld. De vrouw kreeg klappen en doodsbedreigingen. De man kreeg een contactverbod opgelegd, maar lapte dat aan zijn laars, waarmee hij meteen ook de coronamaatregelen overtrad.

Op een ander moment vluchtte L. weg van de politie. In zijn wagen werden een matrak en resten van cannabis aangetroffen. In het dossier tegen G.L. was ook sprake van cocaïnegebruik en een luchtdrukpistool. De beklaagde gaf toe onlangs de drugs nog te hebben gekregen op de Vismarkt in Ieper.

Zijn raadsman gaf toe dat G.L. een hobbelig parcours aflegde. “Op jonge leeftijd vader, financiële problemen, geen gemakkelijke relatie en gooi dan daar nog wat drugs bij en je hebt een perfecte cocktail voor dit soort feiten”, klonk het.

(CM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier