Jonge Oostendenaar krijgt zeven maanden cel voor drugs in sok

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 22-jarige Oostendenaar heeft in de Brugse strafrechtbank zeven maanden cel gekregen voor drugsbezit. Op 17 juni vorig jaar kwam de politie tussenbeide bij een incident in de Oostendse Langestraat. De agenten zagen hoe Pedro W. (22) snel een sok weggooide. In die sok bleek vijf gram cannabis en drie gram cocaïne te zitten.

De jongeman, die op dat moment onder voorwaarden stond, ontkende in alle toonaarden dat de sok van hem was. Op 12 december wou de politie W. opnieuw aan een controle onderwerpen in het Oostende centrum omdat hij zich verdacht gedroeg. De jongeman liep weg en gooide enkele plastieken zakjes weg met in totaal 12,8 gram cannabis. Ontkennen wad deze keer geen optie. W. is geen onbekende bij het gerecht. De jongeman was in juli vorig jaar betrokken bij een home invasion in de Kaïrostraat in Oostende.

Samen met twee kompanen wou hij inbreken in de woning van een dealer maar door een vergissing belandde het trio in het huis van de buurvrouw. De drie troggelden de vrouw 800 euro af en kregen hiervoor elk 200 uur werkstraf. “Mijn cliënt was verslaafd aan cannabis, maar met cocaïne had hij helemaal niets te maken”, stelde de advocaat van P.W. “Hij had in 2018 veel problemen, maar nu is hij niet meer dezelfde persoon van toen.” De raadsman vroeg de gunst van de probatie-opschorting, maar de rechtbank ging daar donderdag niet op in.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier