Jonge kattin verliest staart in vossenklem en sterft

De 5,5 jaar oude kattin Doris, niet de kat op de foto, verloor afgelopen nacht haar staart in een vossenklem. De dierenarts kon niet anders dan het beestje laten inslapen. © Getty Images/iStockphoto
Olaf Verhaeghe

In Harelbeke is zaterdag de 5,5 jaar oude kat Doris van Evelien Meersseman overleden. De kattin kwam afgelopen nacht met haar staart vast te zitten in een klem en overleefde het pijnlijke voorval niet.

Doris was 5,5 jaar oud, perfect gezond en hield van de buitenlucht. In de nacht van vrijdag op zaterdag liep het echter fout. “Ik zag het meteen toen ze thuiskwam: haar staart was er quasi volledig afgerukt. In allerijl zijn we naar de dierenarts getrokken, maar die kon jammer genoeg niet anders dan Doris laten inslapen“, vertelt Evelien Meersseman. “Volgens de dierenarts was onze kat vast komen te zitten in een klem, vermoedelijk een vossenklem. Helemaal zeker zijn we dat niet, maar de verwondingen die Doris opliep, laten weinig ruimte voor twijfel.”

De 5,5 jaar oude kattin was goed verzorgd en gesteriliseerd. Waar haar kat in een dergelijke klem terecht kon komen, weet Evelien niet. Of het om een bewuste actie gaat van iemand uit de buurt is dan ook onduidelijk. “Twee weken geleden kwam de kat van de buurvrouw ook al thuis met een plastic zakje over haar kopje. Toen dachten we nog niet aan kwaad opzet, maar met wat er nu is gebeurd, maken we ons toch zorgen om de andere dieren uit de buurt. Wij willen andere mensen uit de Beversestraat en de buurt van Ruddershove in Harelbeke dan ook waarschuwen”, besluit Evelien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier