Op 1 maart klom de beklaagde over de omheining van een woning in Brugge. Met een steen sloeg hij een ruit in, waarna hij binnen alles overhoop gooide. Het tafereel werd gefilmd door de buren. G.C. kon snel ingerekend worden, maar probeerde de schuld eerst nog in de schoenen van een andere jonge Bruggeling uit het drugsmilieu te schuiven.

Op het moment van de feiten stond C. al onder voorwaarden in een andere zaak. In de zomer van 2018 kon hij onder andere gelinkt worden aan meerdere inbraken bij Roularta in Brugge. De beklaagde bekende ook twee diefstallen bij Fnac en een woninginbraak, toen hij nota bene een enkelband droeg. In die zaak werd bij verstek 37 maanden effectieve gevangenisstraf gevorderd. De rechter zal op maandag 9 september uitspraak doen.

Volgens het parket heeft de jongeman ondertussen al zijn kansen verspeeld. Ook na zijn vrijlating in de huidige zaak kwam C. weer meermaals met het gerecht in aanraking. Daardoor zit hij ondertussen al enkele maanden opnieuw in voorhechtenis. "Stilletjes aan begint het door te dringen dat het zo niet verder kan. Gelukkig heeft hij nog veel steun van zijn mama", pleitte zijn advocate Ellen Eneman. De verdediging vroeg om een werkstraf op te leggen. "Ik vraag nog één laatste, ultieme kans. Ik ben niet van plan van nog te beginnen paffen of snuiven", zei C. in zijn laatste woord.

De rechter doet uitspraak op 1 oktober.

(BELGA)

Op 1 maart klom de beklaagde over de omheining van een woning in Brugge. Met een steen sloeg hij een ruit in, waarna hij binnen alles overhoop gooide. Het tafereel werd gefilmd door de buren. G.C. kon snel ingerekend worden, maar probeerde de schuld eerst nog in de schoenen van een andere jonge Bruggeling uit het drugsmilieu te schuiven.Op het moment van de feiten stond C. al onder voorwaarden in een andere zaak. In de zomer van 2018 kon hij onder andere gelinkt worden aan meerdere inbraken bij Roularta in Brugge. De beklaagde bekende ook twee diefstallen bij Fnac en een woninginbraak, toen hij nota bene een enkelband droeg. In die zaak werd bij verstek 37 maanden effectieve gevangenisstraf gevorderd. De rechter zal op maandag 9 september uitspraak doen.Volgens het parket heeft de jongeman ondertussen al zijn kansen verspeeld. Ook na zijn vrijlating in de huidige zaak kwam C. weer meermaals met het gerecht in aanraking. Daardoor zit hij ondertussen al enkele maanden opnieuw in voorhechtenis. "Stilletjes aan begint het door te dringen dat het zo niet verder kan. Gelukkig heeft hij nog veel steun van zijn mama", pleitte zijn advocate Ellen Eneman. De verdediging vroeg om een werkstraf op te leggen. "Ik vraag nog één laatste, ultieme kans. Ik ben niet van plan van nog te beginnen paffen of snuiven", zei C. in zijn laatste woord.De rechter doet uitspraak op 1 oktober.(BELGA)