Jonge inbreker geeft zich spontaan aan bij Torhoutse politie: 30 maanden cel met uitstel

© gf
Redactie KW

Een 20-jarige Torhoutenaar heeft in de Brugse rechtbank 30 maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor afpersing, inbraak en diefstallen. Opmerkelijk: de jongeman ging zich tot twee keer toe spontaan aangeven op het politiekantoor.

Op 5 februari stapte N.W. (20) de Torhoutse carnavalswinkel Zonneweelde binnen en eiste geld. Met zijn handen in de zakken gaf hij de verkoopster de indruk gewapend te zijn. Toch belde ze de politie en toen die arriveerde liet de jongeman zich gewillig inrekenen. “Ik ben drugsverslaafd, raakte mijn werk kwijt en had geld nodig”, verklaarde hij.

In de dagen voor de afpersing was N.W. zich al twee keer spontaan gaan aangeven op het Torhoutse politiekantoor. Daar biechtte hij een hele resem diefstallen en inbraken op, onder meer in de kantine van voetbalclub KM Torhout en loodsen op de voormalige site Thor langs de Industrielaan in Torhout. Naar eigen zeggen brak hij ook binnen in een woning en een voetbalkantine in Eernegem, maar daarvan kon het gerecht geen slachtoffers identificeren.

“Duidelijk begeleiding nodig”

De procureur vroeg voor N.W. een fikse straf, gekoppeld aan probatievoorwaarden. “Volgens zijn bewindvoerder sliep hij liever in de stationstoiletten of de kerk, terwijl hij zelf in een studio verbleef. De beklaagde heeft duidelijk begeleiding nodig.” Advocaat Pieterjan Dens beaamde dat. “Mijn cliënt was op de dool en ging de feiten opbiechten omdat hij wou dat zijn moeder trots op hem was.”

N.W. zat sinds 5 februari in voorhechtenis. Nu mag hij de gevangenis onder voorwaarden verlaten.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier