Op korte tijd liep Arthur B. een hele reeks veroordelingen op voor feiten in het drugsmilieu. In totaal ging het op een bepaald moment zelfs om 100 maanden effectieve gevangenisstraf. In april 2018 werden die effectieve celstraffen door het Gentse hof van beroep omgezet in een werkstraf en gevangenisstraf van 40 maanden met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden.

De politie beschikte enkele maanden later al over informatie dat Arthur B. opnieuw dealde. Bovendien was de jonge Bruggeling ondertussen zelf verslaafd geraakt aan heroïne. Volgens het parket had Arthur B. in totaal 23 klanten die cannabis, cocaïne of heroïne bij hem kochten. De verdediging pleitte dat de jongeman na een pijnlijke relatiebreuk hervallen was. Voor die feiten werd B. op 30 augustus tot 30 maanden effectieve gevangenisstraf veroordeeld.

Door die nieuwe veroordeling vorderde het parket donderdagochtend de intrekking van zijn probatievoorwaarden. B. zit momenteel in de gevangenis, maar koos ervoor om de zitting niet bij te wonen. De rechter doet uitspraak op 7 november.

(BELGA)

Op korte tijd liep Arthur B. een hele reeks veroordelingen op voor feiten in het drugsmilieu. In totaal ging het op een bepaald moment zelfs om 100 maanden effectieve gevangenisstraf. In april 2018 werden die effectieve celstraffen door het Gentse hof van beroep omgezet in een werkstraf en gevangenisstraf van 40 maanden met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden.De politie beschikte enkele maanden later al over informatie dat Arthur B. opnieuw dealde. Bovendien was de jonge Bruggeling ondertussen zelf verslaafd geraakt aan heroïne. Volgens het parket had Arthur B. in totaal 23 klanten die cannabis, cocaïne of heroïne bij hem kochten. De verdediging pleitte dat de jongeman na een pijnlijke relatiebreuk hervallen was. Voor die feiten werd B. op 30 augustus tot 30 maanden effectieve gevangenisstraf veroordeeld.Door die nieuwe veroordeling vorderde het parket donderdagochtend de intrekking van zijn probatievoorwaarden. B. zit momenteel in de gevangenis, maar koos ervoor om de zitting niet bij te wonen. De rechter doet uitspraak op 7 november.(BELGA)