S.D. en H.M. (beiden 21) werden op 28 augustus vorig jaar in de boeien geslagen. Bij een huiszoeking werden toen allerlei soorten drugs aangetroffen. De twee schreven die toe aan hun alternatieve levensstijl. "Ze experimenteerden met verdovende middelen", stelde de procureur. "Maar ze verkocht ook drugs, zoals op feestjes en festivals." De broers werden na hun arrestatie door de onderzoekstrechter gelost onder voorwaarden. Maar omdat ze dit voorjaar opnieuw drugs begonnen te verkopen vlogen ze alsnog achter de tralies. De procureur vroeg woensdag voor allebei een jaar cel.

"Na twee maanden voorhechtenis zijn deze jongens niet meer dezelfde als vroeger", pleitte hun advocaat. "Softdrugs maakten vroeger deel uit van hun filosofie. Ze verkochten af en toe wat kleine hoeveelheden aan vrienden op feestjes, maar echte dealers waren dit niet." De raadsman vroeg voor de broers de gunst van de opschorting. De uitspraak volgt op 12 juil.

(AFr)

S.D. en H.M. (beiden 21) werden op 28 augustus vorig jaar in de boeien geslagen. Bij een huiszoeking werden toen allerlei soorten drugs aangetroffen. De twee schreven die toe aan hun alternatieve levensstijl. "Ze experimenteerden met verdovende middelen", stelde de procureur. "Maar ze verkocht ook drugs, zoals op feestjes en festivals." De broers werden na hun arrestatie door de onderzoekstrechter gelost onder voorwaarden. Maar omdat ze dit voorjaar opnieuw drugs begonnen te verkopen vlogen ze alsnog achter de tralies. De procureur vroeg woensdag voor allebei een jaar cel."Na twee maanden voorhechtenis zijn deze jongens niet meer dezelfde als vroeger", pleitte hun advocaat. "Softdrugs maakten vroeger deel uit van hun filosofie. Ze verkochten af en toe wat kleine hoeveelheden aan vrienden op feestjes, maar echte dealers waren dit niet." De raadsman vroeg voor de broers de gunst van de opschorting. De uitspraak volgt op 12 juil. (AFr)