Jong koppel uit Heuvelland veroordeeld voor dealen speed

Redactie KW

De rechter in Ieper veroordeelde een koppel uit Heuvelland elk tot veertien maanden cel met uitstel voor het dealen van speed. “Nu ik papa word, wil ik veranderen. Ik zat al genoeg in de gevangenis”, klonk het bij de mannelijke helft van het paar tijdens de pleidooien.

Het dossier begon bij een huiszoeking bij D.D.B. in Ieper. Bij die man werden insulinespuiten en speedresten gevonden. De verdachte zei zijn drugs aan te kopen bij N.G. uit Heuvelland. Ook bij die man en zijn partner F.G. voerden de speurders een huiszoeking uit. Bij het koppel vond de politie een precisieweegschaaltje, vaak gebruikt om drugs af te wegen, speed en xtc-pillen.

Het koppel en hun afnemer werden voor de rechter in Ieper gebracht. Die veroordeelde N.G. tot een celstraf van veertien maanden met uitstel. De periode dat hij in voorarrest vertoefde, wordt als effectief beschouwd. Ook moet hij een boete betalen van 8.000 euro, deels met uitstel.

De rechter legde de man wel strenge voorwaarden op. Zo moet hij zijn handen van drugs afhouden. “Dat staat in het vet benadrukt in het vonnis!”, waarschuwde de rechter hem.

Ook zijn partner, die zwanger was toen de zaak werd gepleit, is tot dezelfde straf veroordeeld. Beiden mogen nu wel de gevangenis verlaten. Derde beklaagde D.D.B. kreeg een werkstraf van 75 uur en een boete van 8.000 euro. (CMAW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier