Jeugdhuis van Lichtervelde krijgt inbrekers over de vloer

Redactie KW

Tijdens de nacht van zondag op maandag waren inbrekers aan het werk in Jeugdhuis Het Andere Geslacht in Lichtervelde. De buit bleef beperkt, de kern van het jeugdhuis had immers zijn voorzorgen genomen.

Maxim D’hondt, Kenneth Geuens, Annelien Haeghebaert, Thijs Decock, Tim Vanvyaene, Justien Vannieuwenhuyse en Emile Rommèl voor het jeugdhuis. (Foto TV)

Tussen 2 uur zondagnacht en 10 uur maandagmorgen forceerden onbekenden de voordeur van het jeugdhuis in de Torhoutstraat met een koevoet. Eerder probeerden ze hetzelfde bij een zijdeur, maar zonder resultaat.

De inbrekers braken het dartsbord, de voetbaltafel en een kluis open, maar hun buit bleef beperkt. “Via Formaat Jeugdhuiswerk werden we verwittigd dat al in verschillende jeugdhuizen werd ingebroken”, klinkt het bij Justien Vannieuwenhuyse en Thijs Decock van het jeugdhuis. “We hadden dan ook onze voorzorgen genomen. Van de opbrengst van Bal Marginal, onze fuif afgelopen zaterdagavond, hadden we niks in het jeugdhuis laten liggen. Gelukkig maar!”

Maandag kwam de politie langs en werd sporenonderzoek gedaan. De kernleden zorgen ervoor dat het jeugdhuis tegen vrijdagavond opnieuw open kan gaan, want dan organiseren ze naar aanleiding van Halloween ‘Fright Night’.

(TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.