Jaar voorwaardelijke celstraf voor belaging en bedreiging (ex-)vriendin

Redactie KW

Een 42-jarige inwoner die in februari 2019 veroordeeld werd voor belaging van burgemeester Jan Stevens van Wielsbeke, kreeg dinsdag van de Kortrijkse strafrechter een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar en een boete van 800 euro voor belaging en bedreiging ten opzichte van zijn (ex-)vriendin.

Een lastercampagne op Facebook, 71 telefoontjes op één dag, een vuilniszak tegen de poort gooien,… niets was Stefaan D. in de zomer van 2018 veel om zijn frustraties te uiten. En dat allemaal omdat zijn domicilie-aanvraag geweigerd was. Hij wenste zijn domicilie op een adres in Wielsbeke te plaatsen maar woonde in werkelijkheid bij zijn vriendin. Dat zorgde er voor dat vraag tot inschrijving geweigerd werd en hij ambtshalve bij zijn vriendin gedomicilieerd werd. Dat zinde hem niet omdat dit nadelige financiële gevolgen voor het koppel zou hebben. Hij richtte zijn frustraties dan maar op burgemeester Stevens en de wijkagent, die hij drie maanden lang belaagde. De rechter legde hem daarvoor een werkstraf van 60 uren op.

Dreigen met brandstichting

Maar nauwelijks 5 maanden later goot Stefaan D. na een fikse ruzie met zijn vriendin benzine uit in haar voortuin. Met een aansteker en een papiertje dreigde hij de boel in brand te steken. De politie kon erger vermijden. “Het was niet echt de bedoeling brand te stichten. Hij wou haar alleen maar wat schrik aanjagen”, klonk het bij de verdediging van D. “Het was een impulsieve reactie. Ze had net hun relatie verbroken.” D. ontsnapte op het nippertje aan een aanhouding. De onderzoeksrechter legde hem wel 6 maanden lang een alcohol- en uitgaansverbod op. Dat respecteerde hij.

Als hij de celstraf voorwaardelijk wil houden, moet hij zich drie jaar lang aan enkele voorwaarden houden. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier