Jaar voorwaardelijk na partnergeweld, slachtoffer net na bevalling ziekenhuis ingeslagen

Ze was nog maar drie weken bevallen toen een tienermoeder in Roeselare bewusteloos op de spoedafdeling van het ziekenhuis belandde na slagen door haar vriend. De 22-jarige jongeman uit Roeselare kreeg van de rechter een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar, maar moet zich laten begeleiden als hij uit de cel wil blijven. Hij moet ook een boete van 400 euro betalen.

© Getty Images/EyeEm

Op 11 november 2018 liep bij de politie de eerste melding van partnergeweld door Gianni W. binnen. Zijn favoriete voetbalploeg KV Kortrijk had verloren en dat was genoeg om zijn frustraties op zijn vriendin te koelen. Hij trok haar stoel weg waardoor ze ten val kwam. Het meisje was bij haar moeder gevlucht en bij W. en zijn vader ingetrokken. Er volgden nog twee meldingen van partnergeweld door de moeder van het slachtoffer.

“De opname in het ziekenhuis op 9 december 2019 was het sluitstuk van een jaar psychische en fysieke terreur”, aldus de openbare aanklager. De spoedarts alarmeerde de politie. “Haar moeder is altijd tegen onze relatie geweest”, aldus W. “Maar ik geef toe dat ik een kort lontje heb.” “Een vrouw sla je nooit”, gaf zijn eigen advocaat hem een strenge vingerwijzing. Een vorige werkstraf voerde hij niet uit. Daarom moest hij één week lang een enkelband dragen. De relatie strandde begin 2020. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.