Robert E. (24) en Alberto A. (22) kregen hun slachtoffer op 5 mei aan het station van Brugge in de gaten. Op dat moment spoot één van hen in het geniep een hoeveelheid zonnecrème op zijn jas. Het slachtoffer nam een taxi, waarna de Cubanen hem met een andere taxi volgden tot aan zijn hotel.

De beklaagden probeerden zich hulpvaardig voor te doen, door de man te wijzen op de vuile plek op zijn jas. Eén van de Cubanen hielp zelfs om de jas schoon te maken. Van die gelegenheid maakte zijn kompaan gebruik om de koffers van het slachtoffer te stelen. Ze keerden met dezelfde taxi terug naar het station, waardoor de alerte taxichauffeur onraad rook. Uiteindelijk werden ze in het station ingerekend door de spoorwegpolitie.

"Ik ga niet zeggen dat ze een prijs verdienen voor originaliteit, maar hun modus operandi is wel duidelijk zonder geweld", pleitte hun advocaat Stijn Leliaert. De verdediging wierp ook op dat de Cubanen volledige bekentenissen aflegden. Bovendien hebben ze een blanco strafblad en zitten ze al twee maanden in voorhechtenis. Meester Leliaert vroeg daarom met succes om een straf met uitstel. Na hun vrijlating willen de mannen terugkeren naar hun woonplaats Barcelona.

(Belga)