In de haven van Zeebrugge werden op 7 mei veertien transmigranten uit een trailer geplukt. Tijdens de controle probeerden de havenindringers eerst nog langs het dak te ontsnappen. Daarna maakten ze ook een gat in het achterste dekzeil. Van daaruit bedreigde Ruth S. de bewakingsagenten met een breekmes, onder andere door zwaai- en steekbewegingen te maken.

Uit onderzoek bleek dat de man uit Eritrea zich op 8 november 2018 in Sint-Joost-ten-Node al weerspannig had gedragen. Een politieman wees enkele transmigranten er toen op dat ze 's avonds geen alcohol mochten nuttigen op de openbare weg. Ruth S. ging helemaal door het lint en deelde zelfs een kopstoot uit aan een agent.

Volgens de verdediging had het agressief gedrag veel te maken met de taalbarrière. De twintiger sliep in het Noordstation of het Maximiliaanpark, maar probeerde via snelwegparkings op vrachtwagens richting Verenigd Koninkrijk te geraken. "Hij heeft beseft dat hij de oversteek zo niet kan maken en wil nu asiel aanvragen in België", pleitte meester Silke Brutin. De advocate vroeg om een milde straf op te leggen.

(Belga)

In de haven van Zeebrugge werden op 7 mei veertien transmigranten uit een trailer geplukt. Tijdens de controle probeerden de havenindringers eerst nog langs het dak te ontsnappen. Daarna maakten ze ook een gat in het achterste dekzeil. Van daaruit bedreigde Ruth S. de bewakingsagenten met een breekmes, onder andere door zwaai- en steekbewegingen te maken.Uit onderzoek bleek dat de man uit Eritrea zich op 8 november 2018 in Sint-Joost-ten-Node al weerspannig had gedragen. Een politieman wees enkele transmigranten er toen op dat ze 's avonds geen alcohol mochten nuttigen op de openbare weg. Ruth S. ging helemaal door het lint en deelde zelfs een kopstoot uit aan een agent.Volgens de verdediging had het agressief gedrag veel te maken met de taalbarrière. De twintiger sliep in het Noordstation of het Maximiliaanpark, maar probeerde via snelwegparkings op vrachtwagens richting Verenigd Koninkrijk te geraken. "Hij heeft beseft dat hij de oversteek zo niet kan maken en wil nu asiel aanvragen in België", pleitte meester Silke Brutin. De advocate vroeg om een milde straf op te leggen.(Belga)