Jaar cel voor vrouw uit Brugge die oplichtte via tweedehandssites

De Brugse strafrechter heeft een 28-jarige vrouw uit Brugge veroordeeld tot een jaar effectieve gevangenisstraf voor een reeks oplichtingen via internet. Kimberly C. sloeg haar slag op tweedehandswebsites. Het openbaar ministerie had twee jaar cel gevorderd.

© iStock

De beklaagde maakte van begin 2015 tot juni 2017 minstens 16 slachtoffers. Ze bood onder andere een iPhone, een horloge, een handtas, voetbaltickets en tickets voor Disneyland te koop aan via tweedehandssites. De nietsvermoedende kopers betaalden, maar kregen nooit hun spullen. Telkens maakte ze de slachtoffers op die manier tientallen tot zelfs enkele honderden euro’s lichter. Bij het plegen van de feiten maakte Kimberly C. soms gebruik van de familienaam van haar toenmalige vriend.

De procureur omschreef de vrouw als een onverbeterlijke oplichtster. In november 2014 en december 2015 werd ze immers voor gelijkaardige feiten al veroordeeld tot respectievelijk zes maanden en twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. C. lapte haar voorwaarden aan haar laars, waardoor ze die straffen momenteel met een enkelband moet uitzitten.

Elektronisch toezicht

De verdediging wees op de precaire financiële situatie van de beklaagde en vroeg daarom een straf onder elektronisch toezicht. “Voor haar is dat een zware straf, maar ze kan dan tenminste werk zoeken. Dat is toch in het belang van de slachtoffers”, aldus meester Bart Bleyaert. Kimberly C. vertelde dat ze al meer dan een jaar geen feiten meer heeft gepleegd. “Je hebt natuurlijk in het verleden al kansen gekregen. Het is eigenlijk bijna ziekelijk hoe je altijd hervalt”, reageerde de rechter.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.