Jaar cel voor vijftiger die mindervalide dochter mishandelde

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 54-jarige man uit Beernem is schuldig bevonden aan opzettelijke slagen en verwondingen aan zijn mindervalide dochter. De man kreeg een jaar cel, waarvan de helft met uitstel.

Begin 2018 verhuisde P.W. met zijn kinderen en nieuwe vriendin naar Beernem. Daar liepen de spanningen geregeld hoog op en kwam het tussen 18 en 28 januari 2018 een paar keer tot zwaar fysiek geweld.

Zo sleurde P.W. zijn dochter, die met een open rug ter wereld kwam en de mentale leeftijd heeft van een veertienjarige, tijdens een ruzie aan de haren van de trap en gaf haar daarna nog enkele vuistslagen. Bij een ander incident trok hij de 30-jarige vrouw uit haar rolstoel en duwde haar van de trap. De zus van het slachtoffer was daar getuige van.

Blauwe plekken

Hoewel de directeur van de instelling waar het slachtoffer verbleef zijn bezorgdheid had geuit over de vele blauwe plekken op haar lichaam, beweerde P.W. dat zijn dochter alles verzon. “Omdat ze jaloers is op mijn nieuwe vriendin”, verklaarde hij.

Zijn advocaat stelde dat de verwondingen al bij al meevielen en dat het niet kan uitgesloten worden dat de dochter zelf van de trap gleed en zo blauwe plekken opliep. De rechter dacht daar vrijdag duidelijk anders over.

P.W. was overigens niet aan zijn proefstuk toe want in 2007 kreeg hij al eens opschorting van straf voor de onmenselijke behandeling van zijn dochter, die toen nog minderjarig was. De rechter kende het slachtoffer een schadevergoeding van 850 euro toe. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier