Jaar cel voor vechtpartij met nachtvissers

Redactie KW

Een negentienjarige jongeman, die samen met vijf anderen zou betrokken zijn bij het in elkaar slaan van twee nachtvissers in Izegem, is in beroep veroordeeld tot een jaar met uitstel.

Op 21 april vorig jaar waren twee mannen aan het vissen langs het kanaal in Izegem toen de zes jongeren voorbijkwamen. Ze waren uitgeweest en hadden de laatste trein naar huis gemist. De jongeren stapten op de nachtvissers toe en vroegen eerst sigaretten en een lift naar Roeselare, maar de mannen weigerden.

“Betrokken bij diefstal met geweld”

Daarop werd de sfeer grimmig en het draaide uit op een vechtpartij. Het zestal sloeg niet alleen de vissers in elkaar, ze gooiden ook al hun visgerei in het kanaal en stalen de portefeuille van een van de slachtoffers. Vier van hen waren minderjarig. De vijfde kreeg twee jaar met uitstel. Denis L. kreeg een jaar met uitstel. Hij ging in beroep om de vrijspraak te vragen. “Denis was erbij, maar probeerde te verhinderen dat er nog meer slagen vielen”, klonk het.

Dat is volgens het openbaar ministerie echter niet wat er werkelijk gebeurde. “Eén van de jongeren sloeg, drie anderen doorzochten de auto en twee anderen gooiden materiaal in het water. Ik zeg niet dat hij heeft geslagen, maar hij was dus wel betrokken bij de diefstal met geweld.” Daar ging het hof in mee, waardoor men hem veroordeelde tot een jaar cel met uitstel. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier