De feiten speelden zich op 8 augustus 2019 af in een café in de Oostendse uitgaansbuurt. Y.T. zou getuige geweest zijn van een ruzie tussen een andere caféganger en diens vriendin. Toen de beklaagde hem daarom aanviel, wilde een collega van de andere klant tussenbeide komen. T. gaf een stamp op de rechterenkel van de collega, die daarbij een complexe breuk opliep. Volgens zijn advocaat zal de 51-jarige man door die verwondingen levenslang aangepaste schoenen moeten dragen. Hij kreeg een voorlopige schadevergoeding van 14.000 euro toegewezen.

Sinds 2012 liep Y.T. al acht correctionele veroordelingen op. De verdediging legde uit dat de beklaagde ontspoorde toen hij in 2010 in Verviers het slachtoffer werd van zinloos geweld. Bij dat incident verloor T. een oog. Sindsdien moet hij medicatie nemen tegen epilepsie, maar de avond van de feiten had hij bovenop die medicatie stevig gedronken. "Hij was zo dronken dat hij zich niet veel meer herinnert. Hij was eigenlijk totaal weg van de wereld", aldus meester Mathieu Langerock. T. gaf toe dat zijn gedrag helemaal ongepast was.

(Belga)

De feiten speelden zich op 8 augustus 2019 af in een café in de Oostendse uitgaansbuurt. Y.T. zou getuige geweest zijn van een ruzie tussen een andere caféganger en diens vriendin. Toen de beklaagde hem daarom aanviel, wilde een collega van de andere klant tussenbeide komen. T. gaf een stamp op de rechterenkel van de collega, die daarbij een complexe breuk opliep. Volgens zijn advocaat zal de 51-jarige man door die verwondingen levenslang aangepaste schoenen moeten dragen. Hij kreeg een voorlopige schadevergoeding van 14.000 euro toegewezen. Sinds 2012 liep Y.T. al acht correctionele veroordelingen op. De verdediging legde uit dat de beklaagde ontspoorde toen hij in 2010 in Verviers het slachtoffer werd van zinloos geweld. Bij dat incident verloor T. een oog. Sindsdien moet hij medicatie nemen tegen epilepsie, maar de avond van de feiten had hij bovenop die medicatie stevig gedronken. "Hij was zo dronken dat hij zich niet veel meer herinnert. Hij was eigenlijk totaal weg van de wereld", aldus meester Mathieu Langerock. T. gaf toe dat zijn gedrag helemaal ongepast was.(Belga)