Jaar cel voor vandaal die ramen OCMW vernielde

© belga
Redactie KW

Een 40-jarige man uit Izegem is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van één jaar en een boete van 400 euro omdat hij op 2 en 3 maart de ramen en glazen toegangsdeur van het OCMW in Roeselare en het Agentschap Inburgering en Integratie met stenen kapot gooide.

De 40-jarige man uit Izegem, die afkomstig is uit Roemenië, zorgde voor een waar angstklimaat bij zowel het OCMW in Roeselare als het Agentschap Integratie en Inburgering in Kortrijk. Dinus-Marius T. bedreigde en belaagde medewerkers tot hij bij beide instellingen niet meer welkom was. Het escaleerde volledig op 2 en 3 maart.

Eerst trok hij naar het Welzijnshuis in de Gasthuisstraat in Roeselare. Daar haalde hij enkele grote stenen uit zijn rugzak en gooide ermee tegen de ramen. In totaal vernielde hij 17 ramen. De man werd herkend op camerabeelden, maar de politie kon de man niet meteen opsporen. Een dag later trok de man naar het Agentschap Inburgering en Integratie in Kortrijk. Daar volgde hij een integratiecursus en een cursus Nederlands, maar werd ook daar al de toegang ontzegd na herhaaldelijke problemen. Ook daar haalde hij grote stenen uit zijn rugzak en gooide er een glazen deur aan diggelen.

Daarna was hij nog niet gekalmeerd en trok hij naar het CVO Miras op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk. Daar gooide hij twee tv-schermen kapot. Volgens de man gebeurde dat uit frustratie omdat hij zijn persoonlijke spullen niet terugkreeg toen hij opnieuw naar Roemenië wilde terugkeren. Aan enkele medewerkers van het OCMW en het Agentschap moet hij elk 400 euro schadevergoeding betalen. Aan het Agentschap zelf 2.830 euro, aan het Roeselaarse OCMW 470 euro. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.