Jaar cel voor ‘undercoveragent’ die twaalfjarigen afperste

© iStock
Redactie KW

Een veertiger uit Zwevegem deed zich voor als undercoveragent om twee twaalfjarigen geld af te troggelen. Zijn schamele buit van 15 euro leverde hem maandag een jaar cel op, waarvan de helft effectief. De slachtoffertjes krijgen elk 2.000 euro schadevergoeding.

Twee vriendjes wandelden op de avond van 21 december 2016 samen op straat in Zwevegem. De ene jongen was twaalf, de andere stond aan de vooravond van zijn twaalfde verjaardag. Ze werden benaderd door F.L. (45). De veertiger deed zich voor als undercoveragent. Hij zei dat de jongens hun zakken moesten leegmaken. Zoniet zou hij zijn collega’s roepen om hen in de cel te stoppen.

De jongens waren onder de indruk en gaven hun geld af. De buit bedroeg amper 15 euro. Die gebruikte F.L. om zijn ‘poef’ te betalen, zijn openstaande rekening op café. Hij achtervolgde het duo nog een tijdje en joeg hen zo nog meer schrik aan. De jongens zijn nog altijd getraumatiseerd door de feiten.

F. moet aan elk van zijn slachtoffers 2.000 euro schadevergoeding betalen. Hij krijgt ook een celstraf van een jaar, deels met uitstel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.