Jaar cel voor stalker die lingerie Koekelaarse ex stal

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 54-jarige man uit Koekelare heeft in de Brugse strafrechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor belaging van zijn ex-vrouw. Hij drong haar woning meermaals binnen en hing er aan de haal met haar schoenen en lingerie.

Toen zijn relatie eind 2017 op de klippen liep kon Karim W. de breuk niet verwerken. Hij bleef zijn ex-vrouw, met wie hij jarenlang samen was geweest, lastigvallen en drong meerdere keren haar woning binnen. Hij plaatste zelfs een ijzeren haakje aan de binnenkant van een dakraam om ten allen tijde de woning binnen te kunnen glippen. In haar woning nam hij niet enkel persoonlijke spullen mee maar ook schoenen en lingerie van zijn ex. Dat wees een huiszoeking bij de man uit. W. heeft een flink gevuld strafregister en zit momenteel vast in het kader van een lopend drugsonderzoek in Brussel. Zijn advocaat Kris Vincke drong niettemin aan op een voorwaardelijke straf.

“In 2017 kwam hij te weten dat zijn vrouw er tijdens zijn zakenreizen in Afrika meerdere relaties op nahield”, stelde Vincke. “Hij zag daar enorm zwaar van af. Bovendien stond zijn zaak om fiscale redenen op naam van zijn vrouw. Toen ze uiteen gingen gunde ze hem op financieel vlak niets, terwijl ze voor zichzelf dure schoenen en lingerie kocht. Daarom heeft hij die zaken gestolen. Maar sinds de huiszoeking liet hij haar met rust.” W. drukte tijdens het proces zijn spijt uit. “Ik was echt verliefd op die vrouw”, snikte hij. Maar de rechter liet zich niet vermurwen en legde W. een jaar effectieve celstraf op.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier