Jaar cel voor oplichter die voor 1,4 miljoen euro aankocht via webshop

De beklaagde stuurde zijn kat naar het proces. © Getty Images
Redactie KW

Een 37-jarige Nigeriaan uit Oostende heeft in de Brugse rechtbank een jaar cel gekregen, waarvan de helft met uitstel, voor grootschalige oplichting van de webshop Vente-Exclusive.

Op 21 april 2017 legde een medewerker van webshop Vente-Exclusive, het huidige Veepee, klacht neer wegens kredietkaartfraude. K.O., een Nigeriaan uit Oostende, had tussen 1 januari en 20 april 2017 met onrechtmatig verkregen kredietkaarten voor liefst 1,4 miljoen euro goederen besteld via een resem fictieve accounts. De accounts konden gelinkt worden aan het internetabonnement van een Antwerps kapsalon waar K.O. stille vennoot was.

Hij liet de goederen toekomen in een dagbladhandel in Geel waar hij zelf enkele pakketjes kwam ophalen. Omdat die telkens op een andere naam stonden kreeg de uitbater argwaan. K.O. ontkende de fraude en stelde dat hij de pakketten in opdracht van een kennis moest ophalen. De rechter vond het evenwel ongeloofwaardig dat iemand die afwisselend in Duitsland en Engeland woont zijn pakjes laat toekomen in Geel. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten