In de nacht van 10 op 11 september 2017 werd de lokfiets van de Oostendse politie gestolen uit een fietsenstalling. Dankzij het GPS-volgsysteem kon de gestolen fiets snel gevonden worden in het appartement van Jerry L. in Oostende. Op datzelfde appartement werd ook Michel B. ingerekend.

Beide mannen liepen in het verleden al meermaals tegen de lamp voor fietsdiefstallen. Michel B. werd voor dergelijke feiten zelfs veroordeeld tot 37 maanden effectieve celstraf. "Ik heb die fietsen gewoon gevonden. Er is een verschil tussen stelen en een fiets meenemen die open staat", klonk het toen. In 2016 kreeg B. al drie jaar cel voor een overval en schuldig verzuim bij een dodelijke overdosis. Na die overval vluchtte B. nota bene met een gestolen mountainbike.

Naast de diefstal van de lokfiets moest de Oostendenaar zich ook verantwoorden voor een andere fietsdiefstal, een poging tot fietsdiefstal en het herhaaldelijk stelen van blikken bier. Enkel bij de diefstal van de lokfiets bleef hij zijn betrokkenheid ontkennen. Voor de andere feiten vroeg meester Yen Buytaert om geen bijkomende straf op te leggen. De feiten dateren immers uit dezelfde periode als de fietsdiefstallen uit het vorige vonnis. De rechter hield rekening met dat argument, maar legde toch nog een jaar bijkomende celstraf op.

(BELGA)

In de nacht van 10 op 11 september 2017 werd de lokfiets van de Oostendse politie gestolen uit een fietsenstalling. Dankzij het GPS-volgsysteem kon de gestolen fiets snel gevonden worden in het appartement van Jerry L. in Oostende. Op datzelfde appartement werd ook Michel B. ingerekend.Beide mannen liepen in het verleden al meermaals tegen de lamp voor fietsdiefstallen. Michel B. werd voor dergelijke feiten zelfs veroordeeld tot 37 maanden effectieve celstraf. "Ik heb die fietsen gewoon gevonden. Er is een verschil tussen stelen en een fiets meenemen die open staat", klonk het toen. In 2016 kreeg B. al drie jaar cel voor een overval en schuldig verzuim bij een dodelijke overdosis. Na die overval vluchtte B. nota bene met een gestolen mountainbike.Naast de diefstal van de lokfiets moest de Oostendenaar zich ook verantwoorden voor een andere fietsdiefstal, een poging tot fietsdiefstal en het herhaaldelijk stelen van blikken bier. Enkel bij de diefstal van de lokfiets bleef hij zijn betrokkenheid ontkennen. Voor de andere feiten vroeg meester Yen Buytaert om geen bijkomende straf op te leggen. De feiten dateren immers uit dezelfde periode als de fietsdiefstallen uit het vorige vonnis. De rechter hield rekening met dat argument, maar legde toch nog een jaar bijkomende celstraf op.(BELGA)